İşim gereyi çox səyahət edirəm. Satış meneceriyəm, müştərilərlə görüşlər, konfranslar, görüşlər... Həftənin üç-dörd günü yolda keçir. Ən çox da hava limanlarında gözləmək yorur məni. Təyyarə gecikir, görüş uzadılır, bir də baxırsan saatlardı eyni yerdə oturmusan. Keçən ay Bakıdan Gəncəyə uçmalı idim. Səhər tezdən hava limanına gəldim, baxdım ki, təyyarə iki saat gecikəcək. İki saat. Nə edəcəyimi bilmirdim. İşimi bitirmişdim, kitab oxumağa həvəsim yox idi, sadəcə oturub gözləmək. Darıxdırıcı idi. Kafeyə getdim, bir qəhvə aldım, oturdum. Telefonuma baxdım, şəbəkələrə girdim, hamı öz işində. Birdən yanımdakı stolda oturan adamın nəyəsə baxdığını gördüm. Çox maraqlı görünürdü, rəngarəng bir şey. Adamın ekranına gözüm sataşdı, bir oyun oynayırdı. Mənə elə gəldi ki, təyyarə gözləyir, o da mənim kimi. Cəsarət edib soruşdum, dedim, bağışlayın, nə oynayırsınız? Çox maraqlı görünür. Adam gülümsədi, dedi, bir oyun var, vaxt keçir. Adı mostbet aviator demo, bilirsiz? Mən də yenicə başlamışam, çox gözəldi. Dedi, məsləhət görürəm, yükləyin, vaxtınız necə keçir bilməyəcəksiniz. Marağım artdı. Təşəkkür etdim, dərhal axtardım telefonumdan.
mostbet aviator demo deyə axtardım, tapdım, yüklədim. Proqram açıldı, içəri girdim. Bir az gəzişdim, nələr var baxdım. Demo versiya olduğu üçün pulsuz idi, pul yükləməyə ehtiyac yox idi. Bu da çox xoşuma gəldi. Oynamağa başladım. Əvvəl qaydaları bilmirdim, harda nə basmaq lazım, anlamırdım. Amma bir azdan öyrəndim. Çox maraqlı oyun idi. Bir də baxdım ki, saat keçib, təyyarənin gecikməsi bitib, artıq minmək vaxtıdır. O qədər tez keçdi ki vaxt, heç anlamadım. Təyyarədə də oynamaq istədim, amma internet yox idi. Gəncəyə enəndə dərhal açdım, yenə oynadım. O gün bütün günü oyunla keçdi. Görüşlər arasında, boş vaxtlarda, hər fürsətdə açıb oynayırdım. Çox gözəl idi, vaxt keçirmək üçün ideal bir şey.
O gündən sonra mostbet aviator demo mənim səyahət yoldaşım oldu. Hər hava limanında, hər gözləmədə açıb oynayıram. Artıq darıxmıram, vaxt necə keçir bilmirəm. Təyyarə gecikəndə sevinirəm hətta, çünki bilirəm ki, oynamaq üçün daha çox vaxtım olacaq. Bir dəfə İstanbulda aktarma gözləyirdim, beş saat. Adətən bu cür uzun gözləmələr məni öldürürdü, amma bu dəfə fərqli idi. Oturdum bir kafeyə, qəhvə sifariş etdim, telefonu çıxartdım, oynamağa başladım. Beş saat necə keçdi, bilmədim. Heç yorulmadım, heç darıxmadım. Hətta təyyarəyə minmək vaxtı gələndə bir az əsəbiləşdim, oyunu yarımçıq qoymalı oldum. O gün anladım ki, bu oyun mənim üçün sadəcə əyləncə deyil, bir həyat qurtarıcıdır. Səyahət edən adam üçün ən böyük düşmən darıxmaqdır, vaxt öldürməkdir. Mən də bu oyunla vaxt öldürməyi öyrəndim, amma əylənərək.
Vaxt keçdikcə oyunun qaydalarını daha yaxşı öyrəndim. Demo versiya olduğu üçün risksiz oynayırdım, uduzmaq qorxum yox idi. Bu da mənə rahatlıq verirdi. Bəzən böyük uduşlar qazanırdım, bəzən uduzurdum. Amma həmişə əylənirdim. Bir dəfə o qədər böyük bir uduş qazandım ki, inana bilmədim. Ekrandakı rəqəm böyüdü, böyüdü, dayanmadı. Sonra dayandı. Çox böyük bir rəqəm idi. Həyəcanlandım, sevindim. Sonra yadıma düşdü ki, bu demoydu, real pul deyil. Güldüm öz-özümə. Amma o sevinc hissi real idi. O an anladım ki, əsas uduş da deyil, əsas o hissdir, o həyəcandır. Və mən bunu sevirəm. O gündən sonra real pulla da oynamağa başladım, ama az-az, ehtiyatla. Demo versiya mənə öyrətdi ki, necə oynamaq lazım, nə vaxt dayanmaq lazım. Bu çox dəyərli bir təcrübə oldu mənim üçün.
İndi hər səyahətdə, hər gözləmədə telefonumu açıram, proqrama girirəm. mostbet aviator demo mənim üçün bir dost oldu. Yalnız oynamaq üçün yox, vaxt keçirmək, beynimi boşaltmaq üçün də. Uzun uçuşlarda, aktarmalarda, otel otaqlarında, hər yerdə mənimlədir. Bir dəfə Dubayda iş görüşünə gedirdim, təyyarə gecikdi, dörd saat gözləmə. Hava limanında oturmuşam, oynayıram. Yanımdakı adam maraqla baxdı, soruşdu nə oynayırsan? Dedim, bir oyun var, mostbet aviator demo, çox gözəldi, sən də yüklə, birlikdə oynayaq. O da yüklədi, başladıq birlikdə oynamağa. Dörd saat necə keçdi, bilmədik. Ayrılarkən bir-birimizə nömrə verdik, indi hələ də danışırıq, birlikdə oynayırıq. Bu oyun mənə təkcə vaxt keçirtməyi yox, yeni dostluqlar da qazandırdı. İndi hər dəfə hava limanında gözləyəndə ətrafa baxıram, görəsən kimlər də mənim kimi oynayır? Bəzən görürəm, birinin ekranında tanış rənglər, gülümsəyirəm. O an hiss edirəm ki, tək deyiləm, bu böyük bir dünyadır və hamımız bir şəkildə bağlıyıq.
Keçən həftə yenə səyahət var idi, Tiflisdə görüş. Təyyarə vaxtında qalxdı, amma qayıdışda yenə gecikmə oldu. Üç saat gözləmə. Artıq öyrəşmişəm, darıxmıram. Oturdum bir kafeyə, çay sifariş etdim, telefonu çıxartdım, oynamağa başladım. Saat necə keçdi, bilmədim. Təyyarəyə minəndə hələ də oynayırdım. Stewardess gəldi dedi telefonu söndürün, gülümsəyib qoydum cibimə. O gün fikirləşdim, görəsən bu oyun olmasaydı, mən bu qədər səyahət edə bilərdimmi? Bəlkə də yorulardım, bezərdim, işimi dəyişərdim. Amma indi yox. İndi səyahət mənim üçün çətin deyil, əksinə gözlədiyim bir şeydir. Çünki bilirəm ki, yolda məni gözləyən bir oyunum var, vaxt keçirəcək bir dostum var. Minnətdaram o gün hava limanında o adamla tanış olduğuma, minnətdaram ona mostbet aviator demo tövsiyə etdiyinə. O olmasaydı, bəlkə də hələ də darıxırdım hava limanlarında, saatlara baxırdım nə vaxt keçəcək deyə. İndi isə saatlar keçir, mən hiss etmirəm. Bu, mənim üçün böyük bir rahatlıqdır. İşim daha asan oldu, həyatım daha gözəl. Və bilirəm ki, nə vaxt səyahət etsəm, məni gözləyən bir oyun var. Sadəcə telefonumu açıb girmək lazımdır. Və mən girirəm. Hər dəfə də üzümdə təbəssüm yaranır. Çünki bilirəm ki, gözəl anlar yaşayacağam.