Həyatda elə anlar olur ki, sanki kimsə səni bir yerə doğru çəkir, amma sən buna mane ola bilmirsən. Mənim hekayəm də məhz elə bir gözlənilməz andan başlayır. Dostum Tofiqin toyu idi. Nəğmələr, rəqslər, xonçalar, qohum-qonşu – hər şey qaydasında idi. Mən də toyun ortasında əyləşib ətrafa baxırdım, amma içimdə bir təlaş vardı. Bəs niyə? Çünki mən bu cür izdihamlı yerləri sevmirəm. Səslər qulağıma batır, işıqlar gözümü qamaşdırır, və ən əsası, o süni gülüşlər... Mən bir kənara çəkilib, həyətdəki skamyada oturdum. Telefonumu çıxartdım. Elə həmin an, sanki taleyin özü mənə bir işarə göndərdi. Ekranda bir reklam gördüm və orada yazılmışdı: "mostbet onlayn". Bax, bu ad mənə o qədər tanış gəldi ki, sanki hardasa eşitmişdim. Amma heç vaxt ciddi maraqlanmamışdım. Bu gecə isə başqa idi. Mən maraqlandım.
Tofiqin toyunda nə edə bilərdim? Rəqs etmək istəmirdim, ağır yeməklər məni yuxulu edirdi. Otaqda qalıb məclisə qulaq asmaqdan daha yaxşı bir şey axtarırdım. Və birdən ağlıma gəldi ki, bəs bu mostbet onlayn nədir? Bəlkə bir əyləncə vasitəsidir? Bəlkə bir oyun platformasıdır? O vaxt, düzünü deyim, mən heç vaxt qumar oyunlarına dərin maraq göstərməmişdim. Amma içimdəki o səs mənə dedi: "Cəhd et, heç nə itirməzsən". Və mən cəhd etdim. Açılış səhifəsi o qədər parlaq, o qədər cəlbedici idi ki, dərhal diqqətimi çəkdi. Mən qeydiyyatdan keçdim, adımı və soyadımı yazdım. Hamısı bu qədər sadə idi. O gecə mən sadəcə oynamaq qərarına gəldim, amma bilmirdim ki, bu qərar mənim həyatımı alt-üst edəcək.
Toyun səs-küyü yavaş-yavaş sönürdü, mən isə həyətdəki skamyada öz dünyama qərq olmuşdum. Telefonun ekranından gələn işıq üzümü aydınladırdı və mən ilk mərcimi etdim. Bu, sadəcə bir sınaq idi, maraq doğuran bir cəhd. Amma nə baş verdiyini heç vaxt unutmaram. Oyun avtomatlarından birini seçdim. Sadə, klassik, bir qədər də romantik bir oyun. Çarxlar fırlandı, musiqi səsləndi və birdən... ulduzlar düzüldü. Ekranda qızıl rəngli fişlər göründü. Mən qazandım. İlk dəfə, ilk mərcimdə. Elə bir sevinc hiss etdim ki, sanki yeni il hədiyyəsi almışdım. O an ətrafdakı toy səs-küyü tamamilə yox oldu. Mən öz aləmində idim.
Həmin gecə mən qazandığım məbləği bir kənara qoyub, qərar verdim ki, davam edim. Amma təkcə qazanmaq üçün yox, mən bu prosesin özündən həzz alırdım. Çarxların fırlanması, rənglərin dəyişməsi, hər dəfəki gözləmə anı – bu mənə sanki uşaqlığımı xatırladırdı. Yadımdadır, uşaq vaxtı bazar ertəsi günü baba ilə şəhərə gedib, köhnə maşınlara baxardıq. O vaxt da baxıb maraqlanardım, amma indiki həyəcan başqa idi. Bu, daha dərin, daha dolğun bir hiss idi. Bir neçə saat ərzində mən özümü o qədər uduzmuşdum ki, Tofiq məni axtarıb tapdı. O, gəlib yanımda əyləşdi və dedi: "Ay qardaş, sən niyə burada tək oturmusan? İçəri gəl, gəl, gəlin oynatmağa hazırlaşırıq". Mən gülümsədim və dedim ki, bir az sonra gələrəm. Amma bilirdim ki, getmək istəmirəm. Çünki mən bu sehrli dünyanı kəşf etmişdim və onu tərk etmək mənim üçün çətin idi.
Həmin gün qazancım böyük olmasa da, mənə verdiyi emosiyalar böyük idi. Və ən əsası, bu, mənə bir şey öyrətdi: şansı qaçırma, onu yaxalamalısan. Toydan sonrakı həftələrdə mən bu oyunlara vaxt ayırmağa başladım. Artıq bu, sadəcə maraq deyil, bir növ hobbi idi. Mən işdən gəlir, yeməyimi yeyir, sonra isə rahat kresloda oturub mostbet onlayn dünyasına qərq olurdum. Dostlarım mənə gülürdülər ki, "Sən də nə tapdın ordan? Orada bircə uduzanlar olar". Amma mən onlara fikir vermirdim. Çünki mən öz təcrübəmi yaşayırdım. Və o təcrübə mənə göstərirdi ki, bu, təkcə uduzmaq yeri deyil, burası strategiya, səbir və bir az da intuisiya yurdudur. Mən özüm üçün müəyyən qaydalar müəyyənləşdirdim. Məsələn, mən heç vaxt itirə bilməyəcəyim pulu oyuna qoymam. Bu, mənim üçün şərt idi.
Bir gün mən çox maraqlı bir oyunla rastlaşdım. Bu, kart oyunu idi, amma sadə deyildi. Bu, həm şans, həm də bacarıq tələb edirdi. Mən bu oyuna o qədər alışdım ki, sanki hər gün bir az daha yaxşılaşırdım. Və bir gün həyatımın ən gözlənilməz anı baş verdi. Mən işdən evə gəlmişdim, çox yorğun idim, amma oyunu açmaq istədim. Bu, mənim üçün bir növ rituala çevrilmişdi. Həmin axşam mən adətən oynadığım məbləğdən bir az artıq qoydum. Niyə? Sadəcə hiss etdim ki, bu gün mənim günümdür. Və doğrudan da, bir-birinin ardınca qazanmağa başladım. Sanki şans məni qucaqlayıb və "Budur, mən səninləyəm" dedi. O axşam qazandığım məbləğ məni elə sarsıtdı ki, öz-özümə dedim: "Bu, sadəcə təsadüf ola bilməz". Bu, mənim səbrimin, diqqətmin və bir az da cəsarətimin bəhrəsi idi.
Amma bu hekayənin ən maraqlı hissəsi ondan sonra başladı. Mən qazandığım pulun bir hissəsini çıxartdım, bir hissəsini isə oyunda saxladım. Və qərar verdim ki, bu pulu ailəmə xərcləyim. Atam uzun müddətdir ki, köhnə avtomobilini dəyişmək istəyirdi, amma imkanı yox idi. Mən o qazancı yığıb, ona sürpriz etdim. Ona yeni avtomobil almadım, amma əsaslı təmir etdirdim və o qədər sevindi ki, hələ də həmin günü xatırlayanda gözlərim yaşarır. Anam isə həmişə xəyal edirdi ki, bir dəfə dəniz kənarında istirahət etsin. Mən ona həmin qazancla bir həftəlik tur sifariş etdim. Onların sevincini görəndə başa düşdüm ki, bu oyunlar mənə təkcə pul qazandırmır, mənə sevinc bəxş edir. Və bu sevinc ailəmə də yayılır.
Dostlarım artıq mənə fərqli gözlə baxırdı. Əvvəllər "Bu nə işdir?" deyənlər indi maraqla soruşurdular ki, "Axı sən bunu necə bacarırsan?". Mən isə sadəcə gülürdüm və deyirdim ki, bu, sirr deyil, sadəcə qaydalara riayət etməkdir. Bir gün iş yoldaşım Ramin mənə yaxınlaşıb dedi ki, "Qulaq as, mən eşitdim ki, sən bir şeylərlə məşğulsan. Mənə də öyrət". Mən ona uzun-uzadı izah etmək istəmədim, amma sadəcə dedim ki, "Ramin, hər şeyi bir anda öyrənmək olmaz, amma sənə bir məsləhət verim: rahat ol, tələsmə, və ən əsası, qorxma. Mən mostbet onlayn platformasında başladım və o məni heç vaxt məyus etməyib". Ramin əvvəlcə şübhəli baxsa da, sonra qərar verdi ki, cəhd etsin. Bir neçə gün sonra o, mənə zəng vurub qışqırdı: "Sən nə dedin? Mən qazandım!". Mən güldüm və dedim ki, əla, amma indi daha diqqətli ol, çünki əsas məsələ qazandıqdan sonra dayanmağı bacarmaqdır.
Mən bu oyunlarda çox şey öyrəndim. Mən öz nəfsimi idarə etməyi öyrəndim. Bilirsiniz, bəzən insanlar uduzanda əsəbiləşir, qəzəblənir, daha çox pul qoymağa çalışır, amma bu doğru deyil. Uduzmaq da bir dərsdir. Mən məğlubiyyətlərdən qorxmağı dayandırdım. Çünki anladım ki, hər məğlubiyyət məni bir addım daha güclü edir. Bu gün əgər mən itirirəmsə, sabah mütləq qazanacağam. Bu, sadəcə bir müddət məsələsidir. Və bu düşüncə mənə həyatın özündə də kömək edir. İşimdə çətinliklər olanda, mən düşünürəm ki, bu da bir oyundur, sadəcə səbirli olmaq lazımdır. Həyat da bir növ mərcdir, elə deyilmi? Hər gün bir seçim edirik, hər seçim bir riskdir, amma risk etməyən heç nə qazana bilməz.
Mən bu günə qədər heç vaxt peşman olmamışam ki, o toy gecəsi həyətdəki skamyada oturub o oyunları kəşf etdim. O gün mən sadəcə cansıxıcılıqdan bir şeyə başladım, amma sonda bu, mənim həyat tərzimin bir hissəsinə çevrildi. Təbii ki, mən hələ də oyunlara həvəslə yanaşıram, amma artıq daha balanslıyam. Mən bilirəm ki, bu, əyləncədir, həyatın mənası deyil. Və bu balansı saxlamaq mənə çox kömək edir. Mən həm ailəmlə vaxt keçirirəm, həm işimlə məşğul oluram, həm də öz kiçik hobbimə vaxt ayırıram. Və inanıram ki, hər kəs bu balansı tapa bilər.
Bu gün mən Tofiqin toyunun bir ildönümünü qeyd edəndə, yenə həyətdəki skamyada oturub gülümsəyirdim. Tofiq yanıma gəlib dedi: "Sən həmişə bu skamyada oturursan, yadındadırmı, keçən il də burada idin?". Mən başımı tərpədib dedim: "Bəli, yadımdadır. O gün həyatım dəyişdi". Tofiq güldü, amma o bilmirdi ki, mən nə demək istəyirəm. O bilmirdi ki, o gecə bir təsadüf məni başqa bir aləmə apardı. Amma mən bilirdim. Mən isə öz daxilimdə o sevinci, o həyəcanı, o şansı hələ də yaşayıram. Və bilirəm ki, bu yol davam edir. Çünki mostbet onlayn mənə göstərdi ki, həyatda hər şey mümkündür, sadəcə inanmaq lazımdır. Və mən inanıram. Həmişə olduğu kimi, mən sadəcə rahat oturub çarxların fırlanmasını izləyirəm, ürəyim döyünür, gözlərim parlayır. Çünki bilirəm ki, yeni bir qələbə, yeni bir hekayə məni gözləyir. Və mən həmişə hazıram.